NEW

Spring Blossom 6%

Vorige Artikel 4 van 29 Volgende
€ 2,75 (inclusief 21% btw)
Voorraad 220 stuks

Kees Spring Blossom

No winter lasts forever! Dit bier is amber kleurig, verfrissend van smaak en aangenaam soepel. Het gebruik van bloesem zorgt voor heerlijke aroma’s en laat je verlangen naar nog meer lentezon.

 

Gehaktballetjes met een pikante tomaat- en rode paprikasaus en groenten.

Dit food pairing recept is geschreven door Han Hidalgo. Iedere week schrijft Han een heerlijk recept met bier. 

Je kunt al zijn recepten volgen via zijn FB groep: Biercuisine of via http://www.biercuisine.nl/

Spring Blossom van brouwerij KEES (Middelburg), verfrissend van smaak, combineren we met Gehaktballetjes met een pikante tomaat- en rode paprikasaus en groenten.

Ingrediënten voor vier personen:

400 gram rundergehakt

1 ei

2 beschuiten, fijn gewreven

6 eetlepels tomaatblokjes, uit blik

1 halve rode paprika, zonder zaadlisjt, stukjes/blokjes

2 tenen knoflook , geschild, uit de knijper

4 theelepels harissa of 2 theelepels chilivlokken

150 gram winterwortel, geschraapt, piepkleine blokjes

150 gram sperzieboontjes, in kleine stukken

100 gram dunne preiringetjes

30 tot 40 cl groente- of runderbouillon

olijf- of zonnebloemolie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom het gehakt met het ei en de beschuiten mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan. Vier eetlepels olie in een wok verhitten en de balletjes kort aanbraden. Tomaatblokjes en stukjes rode paprika erdoor roieren, bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 40 tot 45 minuten stoven. Af en toe omkeren. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en de geperste knoflook en harissa of chilivlokken erdoor roeren. Naar smaak extra harissa of chilivlokken toevoegen voor een pikantere toets. Harissa is een kruidige, pikante rode peperpasta en in tubes verkrijgbaar bij mediterrane voedingswinkels of grote supermarkten. De groenten in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De gehaktblletjes, saus en beetgare groenten over voorverwarmde borden verdelen. Een goed gekoeld glas Spring Blossom van 6 vol% erbij serveren. Dit verfrissende bier met een aangename citrus en bloemige toets past goed bij de licht pikante saus en de smeuïge gehaktballetjes.

Proost en eet smakelijk! 

Alcohol %
6 %

Inhoud
33cl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2020 - 2021 brouwerijkees | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.